PORUČITE ROBU U PONEDELJAK, ISPORUČUJEMO VAM U SREDU
BESPLATNI UZORAK I FABRIČKO MINI PAKOVANJE OD 2.5 KG
GIT I FIKSER ZA RAVNANJE METALNIH PORVŠINA PRE PLASTIFIKACIJE
SPREJEVI U RAL BOJAMA ZA POPRAVKU

Klio-NS DOO

se bavi prodajom prahova za plastifikaciju renomirane Austrijske firme "TIGER Coatings", koji je lider u svetu u proizvodnja praha. Velika lepeza boja, naročito metalik boja i kvalitet su ono što proizvode "TIGER Coatings" izdvajaju od drugih.
U svakom momentu u fabrici Vam je na raspolaganju vise od 1.600 boja, koje smo sposobni u roku od 2 do 7 dana da isporučimo na Vašu adresu!

www.tiger-coatings.comŽašto koristiti Tiger boje

Ne sadrže teske metale.

Velika pokrivna svojstva tj veća prelaznost u odnosu na postojecu konkurenciju.

Ravnomerno razlivanje boje, tj lepša površina plastificiranog metala.

Optimalan odnos različitih granulacija sastojaka praha, tj manja specificna težina praha, a rezultat je više predjenih kvadrata po kg boje.

Velika moć naelektrisanja, što rezultira dobrim lepljenjem za površinu, i ne otpada prilikom transporta do peći.

Druga generacija bonding tehnologije kod metalik boja za rezultat daje to da je površina metalik boja veoma ujednačena, a ne kao kod drugih proizvođača da u pocetku imate jako zasićenje metalicima, a posle toga sve slabije i slabije i povrsina je različita od početka do kraja kutije.

Mogućnost isporuke u najkraćem roku na našem trzištu, od 2 do 7 dana.

Posedujemo sve sertifikate koji dokazuje ekološku orijentaciju fabrike.

Iskoristivost naših boja je blizu 100 %, zato što se povrat boje moze vršiti dok se boja ne potroši.

Tehnička podrška fabrike u slucaju bilo kakvih problema sa bojom.Proces plastifikacije

Elektrostatsko plastificiranje, područje primene:

Elektrostatska plastifikacija, tj farbanje praškastim lakom je najsavremenija metoda farbanja i zaštite svih vrsta metala. Smatra se ekološki i za okolinu najprihvatljivijom metodom. Navedeni proces zaštite bez razredjivača i teških metala pruža široku paletu mogućnosti. Plastifikacija se sastoji iz vise faza.

Svaki od ovih postupaka je bitan za kvalitet plastifikacije i kao i utroška boje i energije.
Postoji više načina za odmašćivanje, od peskiranja do hemijske pripreme, ali je zbog učinkovitosti i cene preovladala hemijska priprema. Kod nas se dosta ne vodi računa o samoj pripremi, i zbog toga se javlja dosta problema, jer se firme jako malo bave problemom odmašćivanja, a to je jedan on najbitnih preduslova za kvalitetnu plastifikaciju.
Nanošenje praha se vrši pomoću pistolja i u kabinama namenjenim za prskanje. Od kvaliteta ove opreme zavisi sama potrosnja i proces rekuperacije, odnosno proces vraćanja boje u ponovni sistem za farbanje. Kada je oprema neodgovarajuća, loši filteri i neodgovarajuća sita za prosejavanje, obično su sita veća od potrebnih i više boje završava u kanti za djubre čak i do 30 %. Na kraju je potrebno čišćenje, što je praktično nemoguće u lošim sistemima, pa se boja pomeša i praktično je neupotrebljiva, a samim tim kabina ne sluzi svojoj svrsi da skuplja i vraca boju, nego samo služi za skupljanje praha koji se kasnije baca.
Takodje u zavisnosti od proizvodjača boje zavisi koliko će boje završi u kanti za djubre, jer lošiji proizvodjači, da bi snizili cenu praha, ubacuju kredu kao i znatno veći procenat sitne granulacije praha (ispod 15 mikrona), čime se dobija veća težina praha sa jedne strane, a sa druge strane ostećen je kupac praha, jer je prelaznost manja, lošije lepljenje, više praha u vazduhu i vise praha završava u sistemu ciklona i direktno ide u djubre.
Od kvalite pištolja takodje zavisi kakvu će te površinu dobiti. Delom u tome učestvuje i kvalitet boje. Ravnomernost površine je u direktoj zavistosti sa potrošnjom praha, jer nije svejedno da li je nanos 60 mikrona koliko je dovoljno, ili je 80, 100 ili 120 mikrona koliko se obično sa lošijim bojama i pištoljima nanosi, što prouzrokuje štetu od čak 50, 100 pa i više procenata potrošnje praha. Drugi problem je pojava efekta narandžine kore, jel loša boja, zbog lošeg razlivanja i debelog nanosa ne uspe da se razlije, nego se dobija izgled narandžine kore.
I na kraju, peć kao jos jedan bitan deo plastifikacije. Od pouzdanosti ovog segmenta zavisi kako ce izgledati vas proizvod. Tokom obilaska radionica i fabrika za plastifikaciju primetili smo da skoro niko nema dimnjak za ispustanje dima koji se javlja prilikom pečenja boje. Ovo je bitno iz vise razloga, a prvi je da radnici ne udišu dim, a drugi problem je što se nedostatak dimnjaka reflektuje na površinu elemenata, tako što ga matira, i prava boja ne može da dodje do izražaja. Jako bitan parametar je temperatura pečenja. Ono sto retko ko obraća paznju, je to da navedena temperatura pečenja u stvari znači, temperaturu samog elementa dok se peče, a ne temperaturu vazduha unutar peći, a ovaj problem se naročito javlja prilikom pečenja debljih elemenata, gde razlika izmedju ove dve temperature iznosi i do 40 stepeni, a za posledicu ima da se boja ne stvrde dovoljno i da se prstima moze oguliti. Takodje je vazno da peć ima sistem mesanja vazduha, kako bi se izjednacila temperatura u okviru peći.
Sledeci korak u plastifikaciji je skupljanje praha. Razlog prelaska mnogih firmi sa mokrog farbanja na plastifikacu je upravo ušteda boje, a mogućnost vraćanja boje u ponovno farbanje je velika prednost plastifikacije i ogromna ušteda u farbanju proizvoda. Sistem se sastoji od ciklona sa filterima i otresačima i na kraju sa sitima za prosejavanje boje. Vec smo napomenuli da ne odgovarajući filteri i loša boja direktno uticu na povećanu potrošnju praha , jer sitna granulacija praha ide direktno u djubre jer ih usisaju cikloni i proslede u otpadni depo, a takodje i kreda koja ne moze da se zalepi na metal. Sito treba da je odredjene veličine okaca, da bi istinski prosejala prah i omogucili da se čist prah vrati na ponovno farbanje.

PRIMENA

ARHITEKTURA

AUTOMOBILI

DRVO

INDUSTRIJSKE MAŠINE

KOMPJUTERI

JOB SHOP

INTERIJER

KUHINJE

METALNE KONSTRUKCIJE

NAMESTAJ

PASTE I SPREJEVI

POLJOPRIVREDNE MAŠINE

RASVETA

SPORT

STAKLA

DOKUMENTACIJA

Prahovi za unutarnju primenu (epoxi poliester)

SERIJA 09
SERIJA 07
SERIJA 69
SERIJA 89

Prahovi za spoljnu primenu (poliester)

SERIJA 14
SERIJA 68
SERIJA 59
SERIJA 29

Temeljni prahovi

PRIMER
ZINC PRIMER

Sigurnosno-bezbednosni listovi

EPOXY-POLIESTER
POLIESTER

Klio-NS d.o.o.

sedište kompanije i skladište | Pere Popadića 3/2 | 21000 Novi Sad | Srbija

magacin | Dimitrija Tucovića 70a | Beograd |

telefon: +381 21 4780108 | +381 60 5556695 | mail: klio_ns@yahoo.com

radno vreme: ponedeljak-četvrtak od 08 do 16h | petak od 08 do 15h

All rights reserved Klio-NS d.o.o. | Design & realization Great Shade Factory